12.29.2016

December 2016



Merhabalar, 2016 yılını geride bırakırken umuyorum ki kendi çevrenizde, ailenizde yaşadığınız kırgınlıklar, hastalıklar ve kötü günleri de geride bırakırsınız. Hele ki bizim topraklarda bu yıl içerisinde yaşananlar hem hepimizi mutsuz etti hem de gelecekle ilgili tedirginlik ve umutsuzluğa sürükledi. Her yeni başlayan güne umutla başlasak da aldığımız kötü haberlerle sarsıldık, günlük işlerimiz bile şevksizlikle yapılıp aksadı. Fakat her yılın sonuna doğru yeni yılı karşılarken yapılan ritüeller, evlerimizi sokaklarımızı süslememiz, birbirimize aldığımız hediyelerle gülümsemeler yaratmamız... Tüm bu güzellikler işte tam da umut dolu güzel günleri karşılamak için yapılıyor ve bence çok değerli. 

 Telefonlarımızın elimizin altında olması ve günlük koşuşturmacalarımızın içerisinde çok kolaylık sağlayan instagramda şıp diye  fotoğraf paylaşma kolaylığına ben de kapılarak ig fotoğraflarından 'aralık ayı ve yılbaşını karşılarken bizim ev' temalı görselleri buraya aktarıyorum. :) 
Kendi adıma bir yeni yıl isteğim de bu aralar aksattığım blog yazılarına daha çok vakit ayırmak ve eskiden olduğu gibi blog içeriği için hazırlanan fotoğrafları sonradan instagramda paylaşmak.


















*Bir de şu aralar bloggerlar ve iggerların da bahsettiği bir meseleye ucundan değinmek istiyorum. Sosyal medya farklı bir mecra. Özellikle instagram bir fotoğraf paylaşım sitesi. Kimileri günlük hayatından kesitler, kimileri yalnızca ilgi alanından kareler paylaşıyor, kimileri ise işi ve mesleği için kullanıyor. Kişisel amaç ne olursa olsun bu kendi tercihidir. Tabi ki kimse kişisel profilde ne paylaşılacağına karışamaz. En basiti rahatsız oluyorsanız takip etmezsiniz hepsi bu. Tabi bizim millet takibi bırakacağı kişiyi yermeden, kötü yorum bırakmadan kolay kolay terketmez :)  Bu arada inanın genelliyorum, bu tarz bir şey yaşamadım; bunları onun üzerine de yazmıyorum. 
Çok uzatmadan demem o ki bu sanal bir dünya, bugün var yarın yok. Tabi ki toplumsal güncel bir olayda biraz hassas olunması beklenebilir. Fakat kişi bu günlerde de görsel anlatımına uygun fotoğraflar paylaşmaya devam edebilir. Profilini taziye mesajları ve kanlı fotoğraflarla doldurmak zorunda değil.

Hepinize mutlu yıllar,
sevgiler.