3.10.2015

Sehpa yenileme / Coffee table makeover


Merhabalar. Bugün salonumdaki orta sehpa ve tv ünitesi olarak kullandığım alçak kitaplığın dönüşüm hikayesi var. Evet evet, hani şu evden görsellerde bir simsiyah bir eskitme beyaz olarak arz-ı endam eden parçalar ta kendileridir efendim. Geçen baharda, içim yine enerji doluyken bütün kış bitirilmeyi bekleyen sehpamı hamileliğimin son zamanlarına denk gelerek büyük bir azimle 2 günde bitirdim :)) 


Zamanında özel olarak mobilyacıya yaptırdığım siyah mdf sehpayı neye dönüştüreceğimin kararını tam verememiştim. Sadece biraz daha doğal görümümlü bir şey olsun istiyordum. İlk aşamada tornavida yardımıyla çizerek üst yüzeyi 5 parçaya böldüm. (Ayrı palet ahşaplar eklemedim) Diğer boyadığım parçalardan farklı olarak astar boyadan sonra yağlı sarımsı açık kahve bir boya kullandım. Dediğim gibi ilham ve istek gelene kadar da aylarca böyle kaldı. Sizin hiç sarı sehpanız oldu mu? :)) 








Sonrasında su bazlı boyaya geçtim. Her zamanki ölçümde chalk paint hazırladım. Koyu kahve,kuruduktan sonra mumlama ve ardından beyaz boya uyguladım. İçimden beyaz geldi. Üst yüzeye beyaz boyayı aşama aşama uyguladım. Dikine ayırdığım her bir parçaya boya attıktan sonra kurumadan budak aparatıyla doğal ağaç hareleri oluşturdum. Kuruduktan sonra ise zımparalayarak eskittim.
Daha sonra aynı işlemi konsol için de uyguladım.



Her zaman etrafta dolanan Mira'yı da unutmayalım. İşimi zorlaştırdığı yetmezmiş gibi bir de boyalı kulağıyla poz veriyor ;)





Daha sonra ayaklardaki fazlalığı kesip tekerlek taktık. Bu tekerlek işi istediğim tarzı yakalama dışında işlevsel olarak da çok işime yaradı. Zaten hantal büyükçe bir sehpa. Alt rafını da dergi, kutu vs ile doldurunca iyice ağırlaşıyor. Şimdi bir şeyler atıştırırken, temizlik yaparken, Arsel emeklerken hoop çekiveriyoruz. Ön gizli çekmecesine taktığımız eski paslanmış kulbu nereden bulduğumu sorarsanız da cevabım çok uzaklarda aramayın olacaktır. :)) Kendisi eski sandığın gözükmeyen iç tarafında kalan taşıma kulbu. Her bir parçanın ucuna da 2'şer siyah vida taktık.
Hasır ip kapladığım mumluklara yazı yazma ve çekmece olarak kullandığım sepetlere stencil uygulamam da hızımı alamadığım için bu döneme tekabül eder. 
Ve sonuç...




Ardından yaz geldi... Oohh içim açıldı, etraf aydınlandı, yaz evi gibi oldu dedim. Bu kış da yağan karın ardından bir dağ evindeymiş gibi hissettirdi. Gözüm şömineyi aradı. Anlayacağınız sonuçtan gayet memnunum yani. :))