2.11.2015

Bir plak kutusu hikayesi / Diy: Disc box


Yeni bir proje. Taze taze... Sevgilim şu işleri pek de beceremediğinden babamın bize ziyaretini fırsat bilip birleştirme-çakma işlemlerini onun üzerine yıktım. :)
Plaklarımız için uzun zamandır bir kutu istiyorduk. Biraz bakındım...Elle tutulur pek bir şey yok piyasada. Hazır sepet-kutulara da sığdıramadım. Niye kendim yapmıyorum ki dedim. (her işin sonu buraya geliyor) İş başa düştü anlayacağınız...


Çizdiğim taslaktaki ölçüleri, artmış mdf malzemelere uydurduk bir şekilde... Görüldüğü üzere her bir parçanın yüzü farklı renk kaplama :)
Tekerlekler İkea...Kulp yerine halat ve dekupe yapacağım birkaç kağıt...


Boyayacağım malzeme kaplama mdf olduğu için akrilik ahşap boyasıyla hazırladığım chalk paint kullandım. Boya reçetesi için bu yazıya göz atabilirsiniz.
İki farklı tonda kahverengi uyguladım. Kuruyunca mumladım ve karışımla elde ettiğim bir yeşil boya kullandım. Sonrası biraz doğaçlama oldu... Stencil baskı, dekupe ve eskitme uyguladım. Mat su bazlı sprey vernik de son dokunuş oldu.
Böyle bir sonuç çıktı. Ben memnun kaldım. İşlevinden dolayı ayrı bağlandım o ayrı. Toparlanmış oldu plaklar. Sanki korumaya almış gibiyim onları, ondan mutluyum :)






Bu da yerini almış hali...