11.21.2014

christmas preparation and cranberry tea bread

Kasım bitiyor, havalar soğuyor... Noel bayramına az bir zaman kaldı. Sokaklar, mağazalar giyindi bile. Biz de evlerimizde ufaktan başladık hazırlığa sanki. Yılbaşında bizimkilerle bir arada olamayacağız ama noelde en azından ablam burada olacak. Bu haber de beni havaya soktu :) 



Bir zamanlar güzel bir pachiram vardı. Hatta o kadar coşmuştu ki bulunduğu köşeye sığamaz olmuştu. Bir ara fotoğraflarını paylaşırım da hep birlikte yadederiz. Evet maalesef kendisini kaybettik. Ben de o güzel örgü gövdeyi atmaya kıyamadım tabi ki...

Havalar soğudukça koltuk şalları, güzel battaniyeler ve yeni yıl objeleri de çıkıverdi ortalığa...Ahşap yılbaşı objeleri hazırlıyorum bu aralar dükkan için. Güzel bir minik ağaç süslüyor salonu şimdilik...


Yılbaşına uygun bir tarif arıyordum. Hep gözümüz değil biraz da midemiz şenlensin diye. Kuru yaban mersinli crumble yapmak için yola çıkmıştım ki yine yaparken kesin bir tarife uymayıp uydurduğum için ortaya çörek hatta çok da tatlı olmadığından tatlı ekmek gibi bir şey çıktı. Lezzetli oldu, beğenildi... Üzerine pudra şekeri serpilebirdi ama herkes istediği gibi yesin diye bütününe serpmedim. Ben zeytinyağına bandırıp veya labne sürüp yemeyi tercih ettim.
2 yumurta, yarım bardak kadar şeker, 100 gr kadar tereyağ, bir bardak kuru yaban mersini ve kek kıvamından biraz daha yoğun kıvamlı olacak kadar tahıllı tam buğday unu. Hepsi bu.

 Bu fırına girmeden önceki hali.
Bu da pişmiş ve afiyetle yenmiş hali:)

Böylece anneanneden arakladığım emaye kabı ve gümüş çatalı da kullanmış oldum:)

Madem 'tea bread' yaptık, çayımızı da içelim. Çay-kahve ikilisinden çayı tercih edenlerdenim. Çoğu kişi bitki çaylarını sevdiğimi düşünse de (öyle bir havam var galiba) siyah çayı her daim tercih ederim. Tomurcuklu yeşil çay da favorim. Ama şu aralar emzirdiğim için fena halde rezeneye sarmış durumdayım.


Ortaya karışık ve uzun bir post oldu:) 
Herkese iyi tatiller...

Battaniye, English Home
Kırlentler, Paşabahçe ve Koçtaş
Mum, Euroflora
Tabak, Paşabahçe
Fasit, Aile yadigarı
Peçeteler, H&M Home
Fincanlar, Mudo Concept ve İkea
Vazo, Esse








my styling works / the concept of new year

Yeni yıl yaklaşırken ben de ilham vermesi açısından geçen yıl English Home ve Linens firmalarının katalog/afiş fotoğraf çekimleri için styling yaptığım görselleri paylaşıyorum. Keyifli seyirler :)





















I am joining the following parties: